28 mai, 2014

HiST-Kolleger som blogger

Jeg tenkte å samle sammen det jeg fant av kolleger som blogger. Jeg vet at det f.eks. på AiTEL er kultur for blogging på f.eks. ITfag, mens vi på lærerutdanningen så langt ser ut til å være mer individualister...Harald Morten Iversen:
Harald Morten er på norskseksjonen på HiST. Jeg aner ikke hvilken språksjanger han vil definere bloggen sin som, tør jeg gjette Lingvistikk? Og grammatikk? Og dialekter? Og litt skryt om hvor flink han er til å jogge.
http://my.opera.com/Haraldmi/blog/

Per Bjørn Foros:
Per Bjørn blogget vel egentlig ikke HELT selv, siden jeg satte sammen noen av tekstene han sendte over til en blogg. Men de er god lesning uansett. Per Bjørn driftet i mange år Rørosseminaret og på et tidspunkt kom også behovet for et nettsted tilknyttet seminaret. Jeg foreslo å bruke Google Sites for å lage det selv og han ble etter hvert så durkdreven i gamet at han liksågodt tok over hele webmasterjobben (han foretrekker tittelen webherre) for Rørosseminaret og driftet dette knirkefritt, med påmelding, hotellbestillinger og det hele.
Rørosseminaret: http://www.rorosseminaret.no
Friherren: http://perbjorn.wordpress.com/

Michael Naylor:
Jeg jobbet sammen med Mike i et år på HiST da han hjalp oss med et matematikkurs. Han er til daglig ansatt på Matematikksenteret, men har ekstremt mange baller i luften samtidig (han er forsåvidt også jonglør...). På bloggen kan du lese om både faglige og private opplevelser fra livet i Norge (Mike er amerikaner. Eller er han norsk nå? :) ). Mike har verdensrekord for verdens lengste publiserte ord og advarer alle sterkt mot å kjøpe boka si, Abacabadabacaba. Av andre prosjekter kan jeg også nevne http://www.shapeways.com/designer/MikeNaylor, virksom type, dette!
Naylors in Norway: http://naylors-in-norway.blogspot.com/
Mike har også en matematikkblogg. Denne finner du på http://mike-naylor.blogspot.no/

Ola Erik Domaas:
Ola Erik jobber på RLE-seksjonen og blogger mest om akkurat det, nemlig religion, livssyn og etikk. Som ateist er det godt å ha kolleger som kan skrive åpent og inkluderende om disse temaene, til tross for våre divergerende livssyn!
Olas observasjoner: http://oladomaas.blogspot.com

Jan Frode Haugseth:
Jan Frode leder i skrivende stund et IKT-prosjekt for HiST og er ansatt på Pedagogikkseksjonen. Han blogger på http://jafro.org/


Stian Hårstad:
Fra norskseksjonen kommer også en språkpirk-blogg! Er det noe du irriterer deg over at folk skriver feil vil det nok dukke opp i Stians blogg!
http://sprakpirk.info/

Håper jeg kan føye flere kolleger til listen etter hvert! (Send meg gjerne tips, HiST-ALT'ere!)

6 kommentarer:

 1. Du er i streik, Øistein. Da skal du ikke ha NOE med jobben å gjøre. Fysj. Skamme seg.

  SvarSlett
 2. Du er i streik, Øistein. Da skal du ikke ha NOE med jobben å gjøre. Fysj. Skamme seg.

  SvarSlett
 3. Det er vel lov å blogge om jobben man ikke er på? Dessuten blogger jeg på fritida om kollegene, ikke om jobben heller... ;) Tror du tråkker opp en vanskelig sti dersom man ikke skal ha noe med jobben å gjøre. F.eks. å finne lønnsslippen i jobbens datasystem for å få streikebidrag... ;)

  SvarSlett
 4. Så du mener at kolleger ikke har noe som helst å gjøre med jobben? Men nei, du har rett. Jeg er bare litt bitchy for tiden.

  SvarSlett
 5. OK, de har med jobben Å GJØRE... vil anse streikebryteriet som forholdsvis lite okkesom.

  Men takk for at du leser bloggen, ukjente person! :)

  SvarSlett
 6. Rart hvor nysgjerrig man blir av anonyme kommentarer...

  SvarSlett