06 mars, 2012

Bokanbefaling

På bokskred er det vel snakk om en eller to bøker om matematikk hvert år, og det er vel kanskje ikke mer å forvente når man tenker på omfanget matematikken har blant folk flest. I år oppdaget jeg denne boka på bokskred, og kjøpte den vel ganske ukritisk på grunn av det glorete omslaget og den lave prisen....

Likevel, denne boka byr på svært mye stoff for lærere. Tittelen eleksikon er fullstendig misvisende (det kommer nok av at det er en mer eller mindre leksikalsk serie, der hver bok har sitt tema), da dette er en bok som stort sett inneholder eksperimenter og prosjekter som passer bra på mange klassetrinn. Her er det historikk om utviklingen av matematikk, måter å lage mønstre på, måter å utføre praktiske øvelser ved hjelp av matematikk og så videre.

En lang rekke temaer blir berørt, rekker og funksjoner, mønstre og former, algebra og koordinater, kunst og proporsjoner og en mengde andre ting. Rett og slett en morsom matematikkbok, og til den nette pris av 39 kroner er ikke dette ille :)

Originalen heter "How mathematics work" og det er kanskje en bedre tittel!

Må også nevne at det for et par år siden dukket opp en selger på døra, og han prøvde å selge dette leksikonet - som da var ganske dyrt. Pussig nok er noen av bøkene merket med logoen til Google, men det skulle vise seg i avisoppslag senere at Google ikke kjente til dette. Selgeren ble også mistenkeliggjort (som seg hør og bør for dørselgere ;), men avisa måtte senere beklage og opplyse om at det var helt legitimt salg som ble forsøkt.
Bak på boka står det at man kan gå til www.eleksikon.no og taste inn nøkkelordet Matematikk for å finne nyttige ressurser. Dette fungerer ikke i det hele tatt, så man kan spørre seg om seriøsiteten og hva Cappelen Damm driver med her, men kvaliteten på akkurat denne boka er det imidlertid ingenting å si på.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar