23 juni, 2011

Nye metoder for juks

Å fuske til eksamener og prøver er i vinden som aldri før. Det har selvsagt alltid forekommet fusk, men nå har man trolig større mulighet til å rendyrke denne kunstformen. Større metodefrihet, for å bruke et uttrykk fra skoleverket. Aftenposten hadde nettopp en artikkel der flere metoder er nevnt. Å skrive i brunosten er velkjent, men innslaget om den ekstremt fargeblinde læreren som ikke så alt med rød skrift på grønn tavle var ukjent for meg. Man lærer noe nytt hver dag.

Kilde: Ukjent (er det da fusk å bruke det)
Det er alltid en slags evolusjonskamp, dette (om ikke Revolusjonskamp). Naturen prøver å lage en bedre mus, mens mennesker prøver å lage en bedre musefelle. Verden utvikler ny og bedre teknologi, skolene tar disse litt slurvete i bruk, og elevene vet å utnytte det til fulle. På de siste iOS-oppdateringene og de fleste Android-versjonene kan du bruke en telefon som en hotspot, slik at du kan koble din datamaskin til Internett, kun ved at du har en lydløs telefon liggende i jakkelomma i garderoben utenfor. Sleipt og urettferdig, men det er i grenseland til å være litt oppfinnsomt.
http://infothread.org/info/Facts%20and%20
How%20to/How%20To/Coke%20Label%20Cheatsheet.jpg

Skolen har lenge reprodusert skillene i samfunnet, så også de digitale skillene. En enhetsskole søker å utjevne ulikhetene, men det kan vel ikke den norske skolen sies å ha lykkes med. Arenaen for fusk trodde jeg var lik for alle, men nå kan det se ut til at de sterkeste ressursmessig også får fortrinn her.

I aftenposten-artikkelen ser vi eksempler på noen slike metoder, dersom du trenger påfyll. Du kan også se her for en ganske utspekulert og voldsomt arbeidsom teknikk (klikk på bildet for større versjon):

Les artiklene her:
http://www.aftenposten.no/nyheter/iriks/article4153771.ece (se også http://mattegreier.blogspot.com/2011/04/slik-jukser-elevene-via-nrk.html)

Fordypningsartikler: http://www.cheatinexams.com/ og http://www.wikihow.com/Cheat-On-a-Test

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar