04 januar, 2014

Entreprenørskap i utdanningen

Det er ikke så lett å svare på spørsmålet "Hva er entreprenørskap?", sånn egentlig. Og det er iallfall ikke lett å vite hva man skal lære for å bli en god entreprenør. I kurset vårt på HiST gikk vi bredt ut, og fløy som Jan Boklöv. Og nå i etterkant er det på sin plass å spørre "Hur bredt har ni hoppat?".
Kurset vårt var et slags tverrfaglig dugnadsprosjekt, med innhold fra matematikk, naturfag, samfunnsfag, kunst og håndtverk, drama og musikk, PEL, kroppsøving og RLE. Vi holder på å lage en rapport om hvordan prosjektet (hvor kurset var del av et prosjekt i regi av Nettverksuniversitet) gikk. Deler av denne rapporten vil også være et nettsted, som etter hvert vil materialisere seg her: http://entreprenorskap.hist.no/. Nå burde vi kanskje hatt noen klassiske "Under construction"-skilt, slike som var så populære på det tidlige nittitall, men vi får heller prøve å komme med informasjon i rimelig tid!

Noe av det jeg kommer til å huske best er uansett foredraget til vår kjære, gale svenske, entreprenøren Sune. Les mer her om hans elg-park og alle de vanvittige produktene han har lansert ved hjelp av sine firbente venner! (Lyst på penger av elgbæsj? You got it! Baileys av elg-melk? Ingen problem!)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar