03 desember, 2013

Novemberkonferansen 2013

Forrige uke gikk årets Novemberkonferanse av stabelen. Denne gangen på Clarion i Trondheim (avholdes vanligvis på NTNU, men hadde i år for mange påmeldte). Det er som vanlig et variert program, og jeg hadde stor glede av blant annet plenumsforedragene til Johan Lithner og Catherine Fosnot.

Lithner var det første gangen jeg hørte for min del, og det var et veldig relevant bidrag om forskjellen på matematikk-som-etterapelse-av-eksempler kontra matematikk-som-kreativ-virksomhet. (Dette er mine tullete uttrykk, han hadde mer profesjonelle måter å si det på :)

Catherine Fosnot har jeg ikke hørt live, men vi har brukt bøkene som hun har skrevet sammen med teamet sitt, Young Mathematicians at Work, i en årrekke. Spesielt Constructing Multiplication and Division har vi brukt mye på HiST. Se Catherines prosjektside om Mathematics in the city her: http://mitcccny.org/

Fosnots plenum ser du her: http://video.adm.ntnu.no/openVideo/pres/5296e9edd97ad
Lithners plenum ser du her: http://video.adm.ntnu.no/openVideo/pres/5298743dc2100
(Eller gå til http://video.adm.ntnu.no/openVideo/serier/5296e9a369721 og sjekk hele utvalget av plenumsforedrag. Parallellsesjonene ble ikke tatt opp.)


1 kommentar:

  1. Ja, akkurat de to var viktige innledninger. Helt andre toner enn "steg for steg" tenkningen som har hatt sånn vind i seilene i så mange år. Jeg kom glad og begeistret hjem!

    SvarSlett