Evernote kan man skrive bøker om. Og det gjør man også. Du finner Evernote for dummies-bøker og andre mer eller mindre offisielle manualer og brukerveiledninger. Du kan skrive bøker MED Evernote også, og da begynner vi å snakke. Den grønne elefanten kommer gjerne rekende med ett års prøvetid om du kjøper den og den enheten eller duppeditten. (Både DropBox og Evernote er litt snikete slik, men i motsetningen til andre programmer og apper er disse virkelig bra og de aller fleste vil ha god nytte av dem).
Evernote tar vare på bilder, lyd, tekst m.m. Og Evernote sorterer og kategoriserer og gjør ting søkbart slik at du kan finne igjen ting senere. Som en slags ultimat forskningshjelpemiddel sitter den der i systemtrayet og venter på å spise dine data..
Moleskine har også gått i partnerskap med Evernote og har laget en kladdbok som du tar bilde av og svisj, er den i Evernote. Favoritten blant notisbøker ble enda bedre!
I tillegg til hovedappen til Evernote fins det også en del "spin-offs" som bruker Evernote sin database, men til andre formål. F.eks. har vi Evernote food og Evernote Hello for den som henholdsvis ønsker å kategorisere måltidene man spiser eller menneskene man møter.
Hva kan man bruke Evernote til?
- Synkronisert notatbok. Har du telefonen, nettbrettet eller bærbar datamaskin for hånden, så kan du bruke Evernoteappen til å ta notater. Disse synkroniserer så, slik at du har samme notater på alle enhetene dine. Har du ikke appen installert kan du også bruke websida www.evernote.com
- Sanke "forskningsmateriale" eller hva som helst slags utklipp fra webben. Merk det du skal ha på ei nettside, enten det inneholder tekst eller bilder, og trykk windows-knappen + A. Evernote lager et notat, limer inn det du har merket og skriver også inn lenka det er klipt ut fra.
- Organisere notater. Alle notatene og utklippene dine kan organiseres i notatbøker, slik at f.eks. hvert fag du tar eller hvert prosjekt du er med på kan ha sin notatbok. Har du betalutgaven av Evernote kan du også dele notatbøkene med andre.
- Samkjøre med andre web-ting. Jeg har skrevet om IFTTT før, og det konseptet fungerer også fint sammen med Evernote. F.eks. har jeg laget en regel som er slik at hver gang jeg markerer et twitter-utsagn som favoritt, så legger Evernote dette utsagnet inn til slutt i et "favorittnotat" der alle disse samles. Evernote kan også selv ta ansvar for å sjekke hva som ligger i en bestemt mappe på harddisken din. Jeg har ei mappe som heter "Evernote Watch", som ligger i DropBoxen min. Det jeg legger i den mappa, uansett hvilken maskin eller enhet jeg bruker, vil Evernote plukke opp og sette inn i et notat.
- Digitalisere håndskrevne notater. Evernote sin moleskinebok kommer med klistremerker som du kan sette på dine håndskrevne notater for å tilegne dem en kategori. Etterpå kan du søke i disse. Whitelines er et annet type notathefte som du kan velge å sende til Evernote når du tar bilde med telefonen din.
- Send til Evernote. Nesten alle apper som har mulighet for å lagre bilder eller tekst på telefonen din har muligheten til å sende det som skal lagres til Evernote.
- Widget på telefonen. Denne bruker jeg mye. På Android-telefoner kan du laste ned en widget som ligger på skjermen din hele tida. Her er det lett å legge til notat, enten du skal snakke det inn (husk å start med en tøff frase, som f.eks. "message to self" eller liknende ;), ta bilde med telefonen eller skrive det.
Det er gratis å prøve Evernote så lenge du vil, men det er noen begrensninger på hvor mye du kan legge inn der eller hvor mye som kan deles før du må oppgradere for å fortsette. Det er bare å anbefale programmet på det nærmeste, så du selv kan finne ut hva du synes. Skulle det være noe jeg som matematiker savner er det muligheten til å legge inn f.eks. LaTeX eller MathType-objekter i notatene.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar