02 mars, 2013

Proportion!

Har skrevet om matematikkinspirerte spill til Android før, og her kommer nok en variant. Dette spillet heter Proportion, selv om det kanskje ikke er proporsjonal tenkning slik vi møter det i matematikkdidaktikken som er det mest fremtredende her. Poenget med spillet er at du får presentert en geometrisk figur, som den til venstre, opptrukket med hvite streker (altså de to trekantene). Oppgaven din er at du skal justere størrelsen på en sirkel helt til arealet av sirkelen er så nøyaktig som mulig likt arealet til den oppgitt geometriske figuren.
Du justerer arealet ved å dra i glideren nederst og trykker på haken oppe til høyre når du mener du er nære.
Så scorer du en, to eller tre stjerner avhengig av hvor nære du er. Er du for langt unna, får du kun opp beskjeden TOO BIG eller TOO SMALL og må prøve på nytt. Du kan bomme med såpass mye kun tre ganger, så er det over og ut :)
Spillet er gratis, og det er godt mulig det fins for iOS også. Om det er noe man tar med seg videre fra et slikt spill som dette så tror jeg det må være at arealet til sirkelen øker og minker ganske raskt når man endrer størrelsene på den, sammenliknet med de andre figurene - og det stemmer jo forsåvidt med det vi kjenner fra før også: Sirkelen er den mest "effektive formen" når man skal lage areal av en gitt omkrets. 
Egentlig synes jeg det er mange slike små og enkle spill vi savner på duppedittene våre og telefonene til studentene og elevene. Prinsippet KISS (Keep it simple, stupid!) gjelder her også, og dette spillet øver opp en måte å tenke på, i stedet for å gjøre som mange andre spill, drille en måte å løse oppgaver på. Tommel opp! Likevel, jeg lurer litt på om det blir litt FOR enkelt og repetitivt dette. Spillet i seg selv gir ikke enkle oppgaver, men jeg kjente tolmodigheten ikke varte uendelige da jeg spilte det. 


Du finner spillet her på Google Play

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar