16 mars, 2013

RIP Google Reader

Forferdelige nyheter! Mitt numero uno forskningsverktøy, nyhetsverktøy, underholdningsverktøy og informasjonskilde, Google Reader, legger inn årene. Google holder vårrengjøring og annonserer da altså at mitt favorittverktøy blir tatt av lufta. (Finner ut av dette omtrent samtidig som U2/Johnny Cash-klassikeren "One" blir radbrukket på verste country-vis på TV og Viking pulveriserer MFK i sesongåpningen på Stavanger Stadion. Det er dårlige tider).

Dette er omtrent like ille som om jeg måtte ha brukt Internet Explorer som nettleser. Ta gjerne Facebook eller Twitter, eller forresten, ikke Twitter, men hva som helst annet i stedet! Dette er definitivt den verste Google-opplevelsen min så langt!

Alltid trist når nyttig teknologi avgår med døden for tidlig.
Foreløpig ser det ut til at iOs/Android/Chrome/Firefox-appen Feedly er det nærmeste til å fylle tomrommet. Hvis noen har bedre forslag - syng ut!

Etter å ha testet Feedly en stund er jeg heldigvis overbevist om at denne vil være fullverdig. Det er lett å dele artikler til twitter, facebook og andre steder. Man kan bli like fort gjennom artiklene med J og K, slik som i Google Reader. Og det går greit å organisere RSS'ene sine og bloggene. MEN det jeg savner, og som jeg brukte omtrent hundre ganger daglig i the Google Reader Days, er en knapp på bokmerkelinja som gir meg det nyeste, uleste innlegget. Denne fant man under innstillingene i Google Reader, men har ikke funnet tilsvarende for Feedly. Og hvorfor må man legge inn Feedly som en egen app - jeg kunne godt tenkt meg å ha den som ei vanlig nettside, slik Google Reader var. Men det siste her er jo bare en vanesak. Hello, Feedly! Hvil i fred, Google Reader! Og litt av godlynnet overfor Google med deg...

1 kommentar:

  1. Så enig, så enig! Google Reader gjør at jeg kan følge med på nyheter fra mange nyhetskilder i ulike land uten noe styr. Jeg leter også etter erstatning, og Feedly leder...

    SvarSlett