29 mars, 2011

Idas mattespill

I serien "Mine 4 første mattespill", har vi kommet til nr. 2, Idas mattespill


Dette spillet går ut på å kaste terning og flytte, og så bestemmer ruta man havner på hva som skjer. Kanskje ikke noen store bomber så langt. Havner du på bildet av en matematisk figur, så får du en brikke med den figuren på. Havner du på en pluss får du kaste en gang til og gå framover, havner du på en minus kaster du en gang til og går bakover. Igjen er det litt ullent i regelverket, om man egentlig trenger å komme seg dit det står mål eller ikke. Men det er ikke så farlig.
Læringsinnholdet går ut på å skulle kjenne igjen enkle former, og også holde oversikt på hvilke former man mangler. Når man har samlet alle fem har man vunnet. Og det er det som regel Mari som gjør. Det er ganske morsomt å se firåringen studere formene på figurene hun havner på for å se om de stemmer overens med de hun har liggende foran seg. Det er nesten så en kan se konseptene ta form. Bortsett fra det er det selvsagt telling, bruk av terninger og å kjenne igjen symbolene pluss og minus læringen i dette spillet går ut på. 
Igjen slår det meg hvor lett det er å lage liknende spill selv og hvor lite som skal til for at ungene skal synes det er stas å holde på med. Dere oppfordres herved til å kjøpe "Mine 4 første mattespill" for å bli inspirert til å lage liknende selv!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar