20 mai, 2015

Erdös-bacontall

Joda, jeg har skrevet om Erdöstall og Kevin Bacon-tall, og da måtte det selvsagt være noen luringer som setter seg ned og kombinerer dem.... Hvis du legger sammen Kevin Bacon-tallet ditt og Erdöstallet ditt så får du nemlig Erdös-Bacontallet ditt... En litt merkelig kombinasjon kanskje, og kravet for å ha et lavt Erdös-Bacontall er at du har publisert matematikk på høyt nivå (slik at den kan relateres til Paul Erdös) og spilt i film (slik at du kan relateres til Kevin Bacon). Da er det kanskje enklest å være en så kjent akademiker at man blir med i filmer (om seg selv?). For eksempel har Stephen Hawking Erdöstall 4 og Bacontall 3 (spilte en rolle i Star Trek). Carl Sagan har Erdös-Bacontall 4. Kanskje mer overraskende at Natalie Portman har såpass lavt tall som 7. Det er sterkt!

Hva med Paul Erdös? Han har jo Erdöstall 0, men Bacontall 4, så totalt har han 4. Og rekorden er faktisk Erdös-Bacontall 3, og det er det Bruce Reznick som har. Han skrev en artikkel sammen med Erdös, slik at han har Erdöstall 1. I tillegg har han spilt i filmen Pretty Maids all in a row fra 1971. Her spiller Roddy McDowall, som igjen spilte i The Big Picture med Kevin Bacon. Altså Bacontall 2 for Reznick.

Det skal bli vanskelig å slå det, men teoretisk sett kan Kevin Bacon selv slå rekorden. Han har jo Bacontall 0 og hvis han skynder seg å ta en brukbar matematikkutdanning og skriver en artikkel sammen med en av de som har publisert noe sammen med Erdös, vil han jo få Erdöstall 2. Altså totalt Erdös-Bacontall 2. Lykke til, Kevin!

EDIT:
Jeg har tydeligvis Erdös-Bacontall ni :)

4 kommentarer:

 1. Har Erdöstall 4.

  Bacontallet er sannsynligvis uendelig...

  SvarSlett
 2. Fantastisk! Via fotografier og sånn kan jeg ha bacontall 3-4 eller noe sånt. Så hvis vi finner på en artikkel sammen så er vi i boks på rundt åtte!

  SvarSlett
 3. Du vil ikke, så...

  SvarSlett
 4. Vil jo skrive, ikke at andre skriver om meg... Gi gjerne info på Erdöstallet ditt! :)

  SvarSlett