25 oktober, 2014

Spill: CrossMe

EDIT: Dette spillet kostet visst noen kroner likevel, for en gratis versjon kan du se nederst i posten.

Cross Me er nok en type puslerier som er som skreddersydd for nettbrett. Ja, for det er faktisk litt knotete på en liten telefonskjerm, der man må zoome litt her og der for å få til å trykke på rett sted.
Dette spillet har helt sikkert sin analoge opprinnelse, men jeg klarer ikke å finne ut hva det heter. Jeg synes å minnes at det er kinesisk eller japansk, men er usikker. I følge http://en.wikipedia.org/wiki/Nonogram er Hanjie eller Griddlers navn på papirutgaven, men jeg klarer ikke huske at det var slik...
Når du starter spillet presenteres du for et rutenett som du skal fylle inn. Tallene på siden angir hvor store rekker som skal fylles inn. På bildet under er det for eksempel slik at det i øverste rekke skal fylles ut fem ruter, det vil si alle. Et lurt sted å begynne. Tredje og femte rekke er også innlysende, samt første kolonne. Så da er man godt i gang!


Spillene blir litt mer omstendelige etter hvert som både størrelsen på rutenettet økes, og man også må fylle ut flere serier i samme rekke eller kolonne. Her ser du at det i øverste rekke skal fylles ut to ruter, men de skal ikke henge sammen - og må altså stå som to separerte ruter.


Etter hvert begynner mønsteret å ta form, her er et delvis løse puslespill på tjue ganger tjue ruter. Taktikkene kan likne litt på sudoku, for man er ofte like opptatt av å fylle inn hvor det IKKE må fylles ruter. På samme måte som man i sudoku gjerne noterer seg hvilke tall som ikke kan stå i ei bestemt rute.


Litt mer utfylling og løsningen er klar!


Du finner spillet på Google Play her: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.mobiledynamix.crossme&hl=no

EDIT: Etter å ha kikket rundt på Google Play endte jeg opp med følgende variant, som fungerer kjempebra - Griddlers Plus. Det fungerer omtrent som spillet nevnt over, du blir presentert med en grid som denne:


Også her gjelder det å fylle inn rutene gitt ved tallene på sidene. Skipet over ser slik når alle rutene er riktig utfylt:

 Det er massevis av bilder å løse her, men et lite drawback er at de avanserte spillene er ganske vanskelig å få gjort på en mobiltelefon så det er definitivt en fordel med nettbrett og kanskje stylus.

Se om dette kan være noe for deg på https://play.google.com/store/apps/details?id=com.ally.griddlersplus !

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar