Litt flaut å innrømme, men her forleden prøvde jeg Google Scholar for første gang. Da oppdaget jeg plutselig at jeg var referert i et nummer av tangenten, men der poenget var at annen artikkel jeg hadde skrevet (sammen med Anders Sanne) inneholdt feil. Og selv om det ikke er så gøy å gjøre feil, så er det bra at det man skriver blir lest og at feil blir fanget opp, det er jo eneste måten man kommer seg videre på! I dette tilfellet var det at jeg kom i skade for å omtale TI-nspire som et CAS-program, og det er det jo slett ikke. Så da er det bare å legge seg flat og beklage den. Litt flaut, da jeg selv både har brukt og holdt kurs i TI-nspire, og utmerket godt vet at det har flere komponenter enn bare CAS. TI-nspire har forsåvidt blitt et veldig flott program. Jeg var ikke så begeistret i starten, og på et møte der vi satt sammen med utviklere fra Texas Instruments husker jeg at det neimen ikke var lett å engang ønske seg hvordan et slikt program skulle være. Denne tidlige versjonen av TI-nspire ble ikke særlig brukervennlig og jeg var litt skuffet etter å ha brukt TI Interactive! i mange år (Skulle forresten ønske de hadde oppdatert TI interactive! i stedet!). Jeg gikk etter hvert over til å bruke GeoGebra i undervisningen. Både fordi det var gratis og fordi det var enkelt å komme i gang.
Nå har jeg imidlertid blitt litt bekymret for om det kan bli for mange ting å forholde seg til i GeoGebra. Der det i 2004 bare var dynamisk geometri og grafer finner vi nå også CAS, regneark og kanskje snart 3D og mer til. Nettbrettversjoner kommer også (er allerede kommet, men vil nok raskt forbedres), og jeg synes ikke nettbrettene er så godt egnet til å jobbe med matematikk som det en datamaskin er. Det er når det kreves et minimum av presisjon at pølsefingre på 7-tommers skjerm blir for vanskelig. Får håpe de gjør mine ord til skamme i neste versjon!
Du kan forresten laste ned hele det omtalte nummeret av tangenten her: http://www.caspar.no/tangenten/2010/t-2010-2.pdf . Der kan du lese Anders Øverbyes presentasjon av TI-nspire.
Men dette ga meg jo en liten piff til å se hva mer Google Scholar kunne avsløre. Høydepunktet er så langt å bli referert til i en artikkel på Springer forlag! :) Når jeg ser hvor gøy dette var, så må det enten skyldes at jeg publiserer for lite eller publiserer for dårlig...
Takk for tips! Det er gøy å oppdage at ting har blitt referert. I mitt tilfelle fant jeg blant annet ut at jeg er referert i en tyrkisk artikkel hvor jeg nesten ikke forstår andre ord enn mitt eget navn. Får håpe det ikke er flengende kritikk...
SvarSlettJa, det var en blanding av litt gøy og litt nedslående ;)
SvarSlett