02 februar, 2014

Noen på engelsk

Jeg har prøvd å samle stort sett norske bøker i disse oppramsingene mine, men følte for å ta med noen på engelsk også :) 

Gonick, L. (2012). The Cartoon Guide to Calculus (1st ed.). New York: Harpercollins. Kan kjøpes på http://www.amazon.com/The-Cartoon-Guide-Calculus-Guides/dp/0061689092


Larry Gonick (http://www.larrygonick.com/ ) har laget tegneserier av en hel rekke fag og temaer. Blant annet fysikk, statistikk og verdenshistorie. Du finner de på Amazon eller liknende. 
Denne boka om Calculus tar for seg funksjonsbegreoet, derivasjon og integrasjon. Ei ganske tjukk bok for å behandle disse temaene, men gjort på en ganske original måte. Det jeg liker spesielt godt er at dette er et av ganske få steder hvor man treffer parallell-akse-framstillingen for funksjoner, som jeg har blitt ganske ivrig på å bruke i mitt forskningsprosjekt!
Sjekk også hjemmesida hans på lenka over for å hente feilrettinger og oppgaveløsninger til Calculus-boka.Gonick, L., & Smith, W. (1993). The Cartoon Guide to Statistics (1. ed.). New York: Harper Perennial. Kan kjøpes på http://www.amazon.com/Cartoon-Guide-Statistics-Larry-Gonick/dp/0062731025/ref=pd_bxgy_b_img_z

I samme serie som over, men om statistikk og sannsynlighet. Deler av disse bøkene er veldig pedagogiske, mens andre deler blir presentert omtrent som i vanlige lærebøker. Hele tida er det riktignok morsomme tegninger i Gonicks umiskjennelige stil.
Azad, K., (2013) Math, Better Explained. Kan kjøpes på Amazon

Kalid Azad har en glitrende blog på http://betterexplained.com/. Han går dypt inn i matematiske begreper eller setninger som han synes er vanskelig, med ønske om å komme beriket ut på andre siden... Når han støter på ting han ikke forstår i matematikk gjør han ikke som folk flest (gir opp), men går grundig til verks, finner ut om historikken og framveksten av et begrep, bruken og nytten av det, hvordan man kan visualisere det, osv. Fascinerende lesning, kanskje ikke rigid nok til å fenge matematikere, men lærerikt for den som ønsker å forstå! Les mer om boka på bloggen!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar