01 januar, 2012

Flere spill (Android/iOS)

Alle har prøvd Angry Birds. Alle. Du har kanskje ikke funnet PC-versjonen (for den finner du gratis med Google Chrome!) og kjørt Angry Birds på en interaktivt SMARTboard-tavle, men du har nok prøvd det på telefonen eller iPaden. Noe av det man kjenner igjen ved Angry Birds er at man får en, to eller tre stjerner som karakter på hvordan man klarte oppdraget sitt. Slik at man kan komme tilbake og spille smartere for å få tre stjerner.
En del andre spill i "logikksjangeren" har også denne stjerneordningen. Jeg har skrevet om Slice it! før, så ta en kikk der. Dette spillet er ganske så populært hos husets firåring, og det er vanskelig nok for husets trettiseksåring også. Mari klarte å dele en figure NØYAKTIG i to på et av brettene der. Ikke verst!

Et annet spill som gir deg karakterer slik at spillet har mange ganger lenger levetid er Cut the rope. Det finner du også i AppStore. I Cut the rope har du en sjarmerende kompis, et monster som venter på godteriet sitt. Det henger i en tråd et eller annet sted på skjermen og du må kutte tråden slik monsteret får godteriet. Noen ganger må du beregne svingen på tauet, noen ganger havner godteriet i en såpeboble som flyter oppover og du må smelle den til rett tid. Det kan også hende du må bruke hårføneren til å blåse bobla dit du vil ha den... 

Et siste spill i samme sjanger er Where is my water? Her kommer det rennende vann og du må guide vannet til dusjen til krokodillen ved å grave i jorda og sende vannet mellom de riktige rørene. I tillegg bør du fange opp så mange som mulig av badeendene på veien. Søt grafikk og omtrent samme vanskegrad som de andre.


Alle disse spillene har et visst logisk tilsnitt, mens Slice it! nok må sies å være litt mer matematisk i og med at du må samenlikne arealer og være litt lur når du med så og så mange kutt skal dele arealet i så og så mange like store biter. Alle er iallfall underholdende og verdt de få (om noen) kronene de koster å få inn på telefonen din.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar