23 februar, 2011

Conceptis logic puzzles

denne sida kan du finne interaktive puslespill i samme sjanger som sudoku og kakuro. (Og du finner disse to typene også). Blant annet kan du spille Pic-a-pix der du skal lage et bilde ved hjelp av tilsvarende problemer som i Sudoku. Du finner også Battleships der. Hvem husker ikke dette spillet fra skolegangen da vi skulle lære oss (les: trene på) koordinatsystemet?
Det er noen år siden Sudokumanien kom til Norge. Norske aviser trykket slike fra 2005, mens det opprinnelig tydeligvis kom fra det japanske spillet Nikoli (som betyr enslig tall) i 1986 (tall fra wikipedia). Ikke bare tallet skal være enslig, men det ble tydeligvis også populært å ta med seg en sudokuoppgave når man skulle ha seg en enslig stund for seg selv også. I virkelige kniper kunne man i såfall ty til dopapir-versjonen, som du f.eks. kan få kjøpt her.

Det fins mange steder på nettet for sudokuoppgaver, både til å skrive ut og til å løse interaktivt på nettet, som på nettstedet nevnt i overskriften.
Min personlige favoritt har blitt Andoku, et flott sudokuspill for Androidtelefoner, der du finner spill i andre design enn det klassiske 9x9-kvadratet. Bildet til høyre er hentet fra Appbrain, og her ser du Squiggly Sudoku der det er litt tilfeldige former som skal fylles med tallene 1 til 9. Du finner dette og andre Sudokuspill i Android Market og Appstore på iPhone.

Skulle du være ute og kjøre kan du alltids ty til Google Goggles når du står helt fast. Jeg skrev også litt om denne app'en i et tidligere innlegg. Da kan du bruke telefonen til å ta et bilde av sudokuoppgaven du sliter med og få tallene fylt inn. Noe sier meg at dette ikke er en spesielt tilfredsstillende måte å løse oppgavene på... Ser for meg at telefonen min om noen år lager en trilliard sudokuoppgaver i sekundet for å så løse de på egen hånd. Sånn i kjedelige stunder.

Nettstedet Conceptis Logic Puzzles finner du her.

Og en liten vri her: http://threesixty360.wordpress.com/2011/03/14/if-its-pi-day-that-means/

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar