17 januar, 2013

Kinect math

Dette bildet har sikkert blitt delt millionvis av ganger på nettet (jeg har ikke original referanse, dette bildet er overalt...), og selv om det sikkert er humoristisk ment, så er det vel et fnugg av alvor over det også. I den grøten der vi finner både elevers læring og kommersielle aktørers håp om inntjening finner vi mye om læringsstiler, der en av disse er den kinestetiske. Det vil si læring gjennom bevegelse (og da tenkes det på "mer" bevegelse enn bare en håndbevegelse, det er mer det at hele kroppen er med i læringsprosessen), men dette kan andre skrive mye mer og mer intelligent om enn meg.

I matematikkfaget har vi også forskning innenfor avarter av dette, f.eks. dette med gestures (hvordan man lager bevegelser for å understreke, poengtere eller undersøke matematikk man kanskje ikke finner de rette ordene for.), som kollega Birgit er en av de som har gjort mye.
Her er en artikkel fra edweek om gestikulering: http://blogs.edweek.org/edweek/inside-school-research/2013/04/give_math_a_thumbs-up_gestures.html

I dag kom jeg over neste generasjon kinestetisk læring av matematikk, nemlig ved hjelp av Microsoft Kinect. For den som ikke kjenner til Kinect er dette en "dings" man setter oppå TV'n, og som gjør at man kan hoppe og sprette rundt i stua for å styre det som skal skje på skjermen, og da som oftest i spillform. Kinect hører til Microsoft sin spillkonsoll Xbox 360, men som med alt annet er det flust av de som hacker slike ting til å skulle gjøre livet morsommere på andre måter enn å spille. (Jeg venter fortsatt på at noen skal hacke Kinecten vår slik at jeg kan ligge på sofaen og lage en kaffekoppbevegelse, slik at støvsugerroboten (som jeg skal ønske meg til jul) henter en kaffekopp fra Nespressomaskina. Det burde ikke være for vanskelig!)

Her er noen elever og lærere som har tatt i bruk Kinect til å lære matematikk (det er seriøst ment dette altså, jeg kunne bare ikke unngå linken til Math dance moves :)

En smakebit her:

De andre filmene finner du på http://kinectmath.org/see-us-on-youtube/

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar