06 oktober, 2012

Entreprenøren Sune

Etter to dager med konferanse på Royal Garden var det ingen tvil om at høydepunktet var avslutningen, nemlig Sune Häggmark og hans "livsprosjekt" Moosegarden. Konferansen handlet om entreprenørskap, muligheter, pedagogikk osv, men den sjarmerende svensken lot egentlig alt det der ligge og fortalte villig vekk om produktene sine. Andre innlegg på konferansen var helt klart mer faglig relevant, men ikke like morsomt!
Penger laget av elgbæsj

Sune startet en "elgebedrift" etter å ha vært ganske misfornøyd med sin vanlige jobb. Løsningen var oppdrett av elg, som skulle vise seg å bli en gullgruve. Tilfeldigvis er det slik at avføring fra elg er helt rent, uten noe styggedom i - grunnet kostholdet til elgen. Sune begynte dermed å lage papir av elgebæsjen og det solgte som, ja, hakka møkk, bokstavelig talt. Senere ballet det på seg med elgmelk, Bailey's (Belgleys), honning, såpe... og det tok av til alle verdenshjørner, dyrene ble flere, artene ble flere. Giraffbæsj var visstnok hans siste stunt.

Sesjonen avsluttes med at alle lærer seg elgens brunstbrøl. Morsomt, dog ikke særlig pent... Poenget er at der noen bare ser dritt, ser andre gull, noe som er viktige ferdigheter å ha i et land der vi utdanner mennesker uten å vite hva slags ferdigheter de faktisk har bruk for i den verden de kommer ut i når de er ferdige med skolegangen.Les mer om det fantastiske elgeprosjektet og produktene på http://www.moosegarden.com/ . (Häggmark var svært dyktig på markedsføring, og der fikk han ytterligere noen klikk til og litt mer reklame... )

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar