14 januar, 2011

Nok en GeoGebra-versjon

Det er lansert flere versjoner av GeoGebra, jeg nevnte forleden GeoGebra(prim) som er en forenklet utgave for barn. En annen utgave er den som vil bli versjon 5 (vi har enda ikke kommet til nr. 4…), GeoGebra 3D.

51
Ved første øyekast er mye likt, men det har dukket opp noen nye menyvalg her og der på knapperaden.

CAS er nevnt I læreplanen, ved at man I R-studieretningen skal innom programvare som skal løse problemer algebraisk. Dette er relativt nytt I norsk skole, selv om det har eksistert verktøy for dette I årevis.

52
Det er kommet (minst) to nye valg for hva slags “modus” man skal være i. På bildet over ser vi CAS-modus. Dette er en del av GeoGebra som kan brukes til å løse algebraiske problemer. I eksemplet over skrev jeg inn en andregradslikning, og den ble automatisk løst. Syntaksen kunne jeg ikke, men akkurat dette eksemplet var helt likt slik det er I wxMaxima, Texas Instruments-kalkulatorer og mange andre CAS-programmer.

53
Det er ikke så mange slike matematikk-3D program som fins, men et alternativ er Google Sketchup. En funksjon fra det programmet ser ut til å ha blitt med I GeoGebra også, nemlig at man kan tegne en grunnflate og dra grunnflaten oppover for å lage prismer.

Blir spennende å se hvordan dette utvikler seg, det er foreløpig litt tidlig I utviklingen av programmet og det er ikke helt enkelt å vite hvordan riktig alt fungerer enda.

Du kan laste ned prøveversjonen av GeoGebra med 3D og CAS her: http://www.geogebra.org/forum/viewtopic.php?f=52&t=19846

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar